Praktijkinformatie

Afspraken

Iedere werkdag houden wij spreekuur volgens afspraak. U kunt voor het maken van een afspraak de praktijk bellen tussen 08.00 – 10.30, 11.00 – 12.30 en 14.00 – 17.00 uur.

 

De assistente zal u soms vragen om meer informatie om uw bezoek beter in te kunnen plannen. Indien u uw klachten liever onder vier ogen bespreekt met uw huisarts, kunt u dit natuurlijk aangeven.

 

Een consult duurt gemiddeld 10 minuten. Heeft  u langer tijd nodig, of wilt u meerdere klachten bespreken dan kunt u dit aangeven aan de assistente. Zij kan dan een dubbele afspraak inplannen.

Visite

Wanneer u om medische redenen niet in staat bent om naar de praktijk tekomen, kunt u een huisbezoek aanvragen. Wij vragen u om voor 10.30 uur hiervoor te bellen. Geef duidelijk de reden aan van uw visite-aanvraag zodat de huisarts de volgorde van de visiteronde kan inplannen. De visiterondes worden tussen de middag en na het middagspreekuur gereden.

Telefonisch Consult

Een aantal vragen kunnen door de assistentes zelfstandig worden afgehandeld. Soms is eerst overleg met de arts nodig en kunt u op een later tijdstip terugbellen.

Wachtkamer Wolters Janssen
Gezondheidshuys Weert

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten regelt u tegenwoordig heel makkelijk via de telefoon. U belt het algemene praktijknummer (0495 534526) en kiest dan optie 2 van het keuzemenu.
.
U wordt dan doorverbonden met een antwoordapparaat, waarop u tussen 08:00 – 17:00 uur uw receptaanvraag kunt inspreken.
.
Indien u herhaalrecepten voor 12 uur aanvraagt, kunt u ze de volgende dag afhalen bij uw apotheek. Belt u na 12 uur, dan liggen de medicijnen 2 dagen later klaar bij uw apotheek. De volgende gegevens zijn van belang bij het aanvragen van een herhaalrecept:

– Persoonsgegevens: uw naam, geboortedatum, adres,
– Het te herhalen medicijn (naam, sterkte en hoevaak u het gebruikt)
– Naam van de apotheek

Ook is er een mogelijkheid om via de mail uw herhaalrecepten aan te vragen. Kies dan links in de menubalk het kopje “herhaalrecepten”.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
thuisarts
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 45,00

0495-534526
Translate »