Invoering no-show tarief POH

Invoering no-show tarief POH

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij Praktijkondersteuners  verschijnen. Met ingang van 21 juli ’21  hebben wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

In de tijd die bij uw Praktijkondersteuner voor u gereserveerd stond kon de praktijkondersteuner ook iemand anders helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen? Meldt dit dan uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente. Er wordt dan géén no-show tarief berekend.

De tarief van het no-show tarief zijn 30 euro.

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag contant of per pin aan de praktijkbalie afrekenen, voordat de afspraak door kan gaan.

Extra informatie: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.Translate »
0495-534526