Spreekuur in Corona-tijd

Spreekuur in Corona-tijd

Ook in deze Corona-tijd kunt u met uw gezondheidsklachten terecht in onze praktijk. In eerste instantie is er telefonisch contact met de assistente. Deze informeert naar uw gezondheidsklachten en vraagt of u mogelijke Corona-klachten heeft (bijv. hoesten, benauwdheid, koorts). Het is heel belangrijk, dat u niet naar het reguliere spreekuur in de praktijk komt indien u Corona-klachten heeft.

Indien uw gezondheidsklachten niet kunnen wachten, zijn er verschillende mogelijkheden waarop wij u kunnen helpen:

  • Er zijn momenteel de volgende opties:
    • De assistente overlegt met de huisarts en u kunt na 14.00 uur terugbellen voor advies.
    • De huisarts belt u terug en bespreekt uw klachten telefonisch met u.
    • Indien er iets lichamelijks beoordeeld moet worden, bestaat de mogelijkheid om een foto van het betreffende lichaamsdeel per email te sturen, zodat de huisarts dit kan beoordelen. Dit emailadres kunt u telefonisch bij de assistente vragen. U kunt dan later voor de uitslag terugbellen.
    • In de praktijk vindt iedere dag een ‘schoon’ spreekuur plaats, voor patiënten die géén Corona-klachten hebben. De richtlijn schrijft voor dat er zo min mogelijk patiënten in de praktijk mogen komen. Urgente klachten die niet kunnen wachten, mogen echter gezien worden. Dit is altijd enkel in overleg met de huisarts mogelijk.


Call Now Button0495-534526
Translate »